(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Babičky jedinečná vánočka/mazanec
Potřebné ingredience
na 2 vánočky či mazance, 1 kg polohr. mouky, 20 dkg hery, 4 žloutky, 20 dkg cukru krystal, 6dkg kvasnic, necelý 1/2 l mléka, citr. kůra, vanilkový cukr, sůl, rozinky, mandle, vejce na potření
Postup přípravy
V části mléka, které ohřejeme, necháme vzejít kvásek. Pak ho nalijeme do mísy s moukou, cukrem, solí, žloutky, rozpuštěnou herou a přidáme zbytek mléka, zpracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Po vykynutí vmícháme rozinky a pleteme vánočky nebo uděláme mazance, které potřeme před pečením rozšlehaným žloutkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Tento recept je generacemi vyzkoušený a jedla jsem už jinde mnohé jiné varianty, ale tahle babičky je bezkonkurenčně nejlepší.
Tento recept je generacemi vyzkoušený a jedla jsem už jinde mnohé jiné varianty, ale tahle babičky je bezkonkurenčně nejlepší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
12. 4. 2020, 15:41
Dobrý den,tak tentokrát jdu zkusit mazanec podle Vašeho receptíku,děkuji moc za receptík.





nahlásit

karola
(upraveno)
20. 4. 2014, 17:30
Včera jsem upekla a všichni
jsme si moc pochutnali.







nahlásit
matousniczka
(upraveno)
20. 3. 2014, 8:48
dnes jsem vyzkoušela a super,dekuji.



nahlásit
baculka2009
(upraveno)
2. 4. 2013, 13:48
Opravdu výborný mazanec, chválím za receptík, je mi už hodně let a letos poprvé jsem měla mazance vynikající. Díky.


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 3. 2013, 17:46



nahlásit

lidare
(upraveno)
28. 3. 2013, 17:19



nahlásit
Didinka99
(upraveno)
28. 3. 2013, 16:23
A poradí mi někdo jak dlouho a na kolik stupnu se peče mazanec?

nahlásit

janca33
(upraveno)
30. 3. 2013, 8:38
@Didinka99
150 stupňů a pokud děláte z 500 g mouky tak cca hodinu
nahlásit
Pohlova.H
(upraveno)
26. 3. 2013, 14:41
HEZKY DEN p.JANO.OPSALA JSEM SI RECEPT NA VAŠ MAZANEC ,JISTĚ JE VYBORNY.RADA VYSKOUŠIM.HELA ID.177344
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Mikelka
(upraveno)
29. 12. 2012, 0:09
Tak byla luxusní, jenom jsem dala místo Hery máslo, pravda, nepodařilo se mi ji dokonale uplést, byla moje první, ale chuťově byla vynikající, lepší jsem nejedla a jak nakynula, no luxus, díky za recept.
Právě jdu dělat pokus číslo dvě, dám Heru a udělám dva mazance, potom písnu, jak to dopadlo






nahlásit
petmic
(upraveno)
9. 10. 2012, 19:29
Vsadila jsem na jistotu, těsto právě hněte moje skoro 7mi letá dcera, krásně voní, a necháme ho kynout přes noc a ráno upečeme. Zítra mají ve škole DEN CHLEBA, nazveme ho pro děti - Sladký chléb a zda li bude mít úspěch, napíšeme.
nahlásit
lidka50
(upraveno)
6. 4. 2012, 19:34
přesně tenhle recept mám od své maminky,a ta od své. Kořeny má až v Rakousko-Uhersku a je opravdu bezkonkurenční. Vánoce ani velikonoce si bez téhle vánočky či mazance neumím představit

nahlásit